top of page

voedingsbegeleiding

Karen biedt voedingsbegeleiding op basis van de orthomoleculaire behandelwijze. Haar motto : Just Enjoy!

Gewoon genieten, op een bewuste en gezonde manier met als insteek de beste versie van jezelf worden zodat het leven nog meer genieten is.

 

De orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar om via voeding zoveel mogelijk essentiële en nuttige stoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke. Dit met als doel ziekten en veel voorkomende klachten voorkomen en soms ook behandelen.

 

Wil je gericht advies over voedingssupplementen, dan kan je een recente bloedanalyse meenemen. Ook zonder deze analyse kan er advies gegeven worden op basis van anamnese.

Verbeter je fysieke en mentale gezondheid en voorkom klachten en ziekte door de juiste voeding. JUST DO IT & JUST ENJOY!

Gezonde voeding is essentieel voor ons lichaam. Het bepaalt veel meer dan we vaak vermoeden. Mensen met gezondheidsproblemen zijn zeker gebaat met een aangepast voedingspatroon vol gevarieerde, lekkere, seizoensgebonden producten. Afhankelijk van de aandoening of klachten, kunnen bepaalde vitaminen en mineralen meer of minder aanwezig zijn in een voor jouw optimaal voedingspatroon.

Ook personen die niet meteen heel aanwezige klachten hebben of die van zichzelf vinden dat ze gezond zijn, zijn vaak gebaat met het optimaliseren van hun huidige voedingspatroon. Vele minder gezonde voedingsmiddelen sluipen langzaam aan binnen in ons lichaam en stapelen zich op waardoor ze op een later moment alsnog allerhande klachten kunnen veroorzaken. De meest besproken en zeer veel voorkomende klacht is natuurlijk overgewicht. Grotendeels is overgewicht te wijten aan een foutief voedingspatroon. Er zijn heel zeker nog andere factoren die het ontwikkelen van overgewicht bevorderen, maar voeding is er onlosmakelijk heel sterk mee verbonden. Ook heeft voeding een niet te onderschatten effect op je energie- en prestatieniveau. Foute voeding kan je energiepeil enorm doen dalen en je mogelijkheden tot het leveren van fysieke inspanningen in slechte zin beïnvloeden. Gevarieerde, verse, gezonde voeding vol essentiële en nuttige stoffen is dus echt wel iets wat je niet kan missen indien jij jezelf alle kansen wil geven op een optimaal gezond, zelfzeker en aangenaam leven. 

bottom of page