Over Karen

Ik ben Karen. Ik ben een 33-jarige yogadocente en voedingsdeskundige uit het Mechelse. Ik hou van reizen, de natuur en tijd doorbrengen met mijn vrienden. Daarnaast ben ik natuurlijk ook verzot op lekker eten, gezond koken en op sportief vlak loop ik al eens graag een rondje of daag ik mezelf uit met yoga.
Door mijn opleidingen heb ik zoveel geleerd en zoveel voor mij levensbepalende inzichten ontdekt dat ik dit absoluut niet voor mezelf wil houden.

Mijn interesse voor voeding heb ik ontwikkeld doordat bij mijn mama een hele tijd geleden MS werd vastgesteld. Een jarenlange aftakeling waarbij ze keer op keer fysieke mogelijkheden moest afgeven en uiteindelijk volledig immobiel en afhankelijk van de hulp van anderen werd, was het gevolg. Eind 2016 heeft ze door het krijgen van een longontsteking en het ontbreken van de fysieke kracht om tegen deze ziekte te vechten uiteindelijk haar strijd moeten opgeven.
Voeding had haar niet kunnen genezen, maar ik kan me toch niet ontdoen van het idee dat er wel degelijk facetten waren die beter hadden kunnen lopen wanneer ze haar had laten bijstaan door iemand met een grondige kennis inzake de juiste voeding. 
Doordat ik zelf de kennis, op het moment dat het nog baat kon hebben, nog niet bezat, heb ik besloten een opleiding orthomoleculaire voeding (erkende opleiding via www.iczo.be) te volgen. Hoe meer ik erover bijleer, hoe meer ik overtuigd geraak en wel degelijk weet dat bepaalde kwalen en gezondheidsproblemen kunnen behandeld en al zeker kunnen verbeterd worden met de juiste voeding. Dat wil niet zeggen dat ik medische behandelingen wil afzweren. Wel dat iedereen zijn ogen moet open doen en zichzelf alle mogelijke kansen moet bieden op een gezonder leven. Voeding die voldoende vitaminen, mineralen, spoorelementen e.d. bevat, is daar op vele vlakken een heel belangrijke en bepalende factor in.
Mijn mama heb ik er niet meer mee kunnen helpen, maar ik wil de opgedane kennis graag gebruiken om andere mensen met de juiste voeding een optimale gezondheid te bieden. 

Later is ook yoga in mijn leven gekomen. Ik liep regelmatig, maar besefte dat lopen ook soms negatieve gevolgen kan hebben voor je lichaam, niet voor iedereen is weggelegd en een incomplete sport is. 
Ook had ik best een stresserend en druk leven door het combineren van verschillende jobs en de zorg voor mijn mama. Ik ben op zoek gegaan naar iets om deze beide 'problemen' aan te pakken en had op niets beter kunnen uitkomen dan yoga. Net als het bijleren over gezonde voeding is yoga ontdekken voor mij een enorme verrijking geweest. Yoga biedt zoveel! Naast fysieke uitdaging op vlak van kracht, evenwicht, lenigheid en uithouding, heeft yoga ook een meditatieve en ontspannende werking. Een combinatie die voor mij een echte 'eye opener' is. Yoga blijft fascinerend en boeiend. Hoe meer ik er mee bezig ben, hoe harder ik merk wat een bevorderende invloed deze 'sport' of  'religie' of 'levenswijze' of hoe je het ook wil noemen op mijn leven heeft. Ook dit is een ervaring die ik niet voor mezelf wil houden en graag met zoveel mogelijk mensen wil delen in mijn yogalessen.

Het leven is kort en raast aan ons voorbij, zonder dat we er voldoende bij stil staan. Dit hoeft geen pessimistisch gegeven te zijn, maar het zet wel aan tot nadenken. Verzorg jezelf en geniet van elke dag. Het leven is een geschenk van het begin tot het einde. Maak er iets moois van en geef jezelf alle kansen. Voor mij biedt yoga en gezonde voeding deze mogelijkheden. Ik voel me goed, fysiek en mentaal en bied mezelf alle kansen die binnen mijn eigen mogelijkheden liggen. Geloof jij dat deze twee componenten die mijn leven een stuk leuker hebben gemaakt ook voor jou nuttig kunnen zijn? Blijf mijn website dan zeker volgen en contacteer me als ik je ergens mee kan helpen.
Ik hoop jullie in ieder geval te kunnen aanmoedigen om bepaalde zaken zelf in handen te nemen en zo nog meer van je leven te genieten. Vergeet niet om jezelf goed te verzorgen en het leven soms toch ook wat minder serieus te nemen...


JUST ENJOY!

'A healthy outside starts from the inside' 

STUDIO STIL | info@studiostil.be | +32 497 138 252 (Karen) | Lange Heistraat 31, 2800 Mechelen | BE0540.839.336 | BE34 0636 8850 1890

 

© 2020 Studio Stil. Namasté.

  • Facebook
  • Instagram